De vele voordelen van het wonen in Duitsland.

Een stap over de oostelijke landgrenzen en je merkt het meteen: hier is het anders. Duitland is pünktlich en hier heersen nog ouderwetse normen en waarden. Buiten het verschil in sfeer en mentaliteit is er ook de prachtige, vredige natuur. Uiteraard zijn er meer voordelen, zoals een groter huis, dit huis naar eigen wens kunnen aanpassen, een oppassende buurt, minder wegenbelasting en op een aangename manier boodschappen doen. Het aanbod van huizen is daarnaast ook nog zeer aantrekkelijk. Oostmakelaardij.nl heeft een zeer aantrekkelijk aanbod bij onze beleefde buren.

Emigreren
Woonachtig zijn in Duitsland betekent Nederlands staatsburger blijven. Echter ben je wel aan Duitsland belastingplichtig, behalve als u in Nederland blijft werken. Het verhuizen naar ons buurland heeft veel economische voordelen. Na het afhandelen van zaken zoals de ziektekostenverzekering, kan er genoten worden van de keurig verzorgde natuur en cultuur. Er zijn wezenlijke verschillen, zoals de macht van de deelstaat en de soms ernstige opvatting van Duitsers, hoewel de mensen op het platteland wat informeler zijn. Het land heeft tevens een rijke historie en cultuur. In Duitsland zijn huizen, grond en bouwkosten goedkoper, terwijl de kwaliteit van hoge standaard is. Hypotheekrente is gewoon aftrekbaar wanneer je ervoor kiest om als binnenlands belastingplichtige te worden beschouwd. Ook auto’s en brandstof zijn relatief goedkoop in vergelijking met Nederland.

Prettig leven
Duitsers zijn gemakkelijk in het accepteren van nieuwe mensen. Je wordt al snel opgenomen in de Nachbarschaft; een band met de buren in de straat. Dat zorgt voor leuke barbecue’s in de zomer en soms sportieve activiteiten op straat. Wanneer u op zoek bent naar een prettig huis in een aangename omgeving in Duitsland, dan is Oostmakelaardij.nl de aangewezen adviseur. Zij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in de woningmarkt en alles wat daarbij komt kijken.