Droomhuis over de grens

Met de wetenschap dat woningen in Duitsland een stuk aantrekkelijker geprijsd zijn dan soortgelijke exemplaren aan de Nederlandse zijde van de grens heb je besloten je ook aan de andere zijde van de grens te oriënteren op een nieuwe woning. En inderdaad, daar zijn woningen te vinden waar je budget in Nederland alleen nog maar van kon dromen. Je bent geïnteresseerd in een Duitse woning. Maar hoe ga je nu verder?

Duitse huizen, Duitse regels
Wie in Duitsland een huis koopt krijgt uiteraard ook te maken met gewoontes, regels en wetten die rond de aankoop van Duitse woningen spelen. Het is fijn als je in zo’n geval een makelaar bij je hebt die de kennis heeft die in het koopproces nodig is, en bovendien de Duitse taal spreekt. En omdat er met jou in dit hele proces ook gecommuniceerd wordt is het fijn als je makelaar bovendien vloeiend Nederlands spreekt.

Steun van de makelaar
Je makelaar staat je niet alleen bij op het gebied van regelgeving of taal, maar kan daarnaast actief met je meezoeken naar woningen die voldoen aan jouw wensen en specificaties. Bovendien is het fijn als de woning die je op het oog hebt ook bouwtechnisch beoordeeld wordt, zodat je weet wat je te verwachten hebt. Zeker omdat je over de grens koopt is het prettig om hierin sterker te staan. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een huis in Duitsland? Kijk op hollandimmocenter.com voor de mogelijkheden.