Grenzeloze droomhuizen

De aankoop van een nieuwe woning heeft meestal heel wat voeten in aarde. Het loslaten van de oude stek gaat meestal met weemoedige emoties gepaard. Maar het oude huis voldoet niet meer, het is te klein of juist te groot geworden, het heeft niet de gewenste werkruimte, garage of tuin, en zo kun je nog even doorgaan. Het is slim om alle aandachtpuntjes te noteren, zodat je gerichter naar een nieuwe woning kunt zoeken. En die woning zou best eens nét over de grens kunnen staan.

Huizen in Duitsland
Net over de grens met Duitsland vind je hetzelfde soort landschap en al even vriendelijke mensen als aan de Nederlandse kant van de grens. En ook de voorzieningen van beide landen zijn aardig vergelijkbaar. Er zijn natuurlijk een paar verschillen. Op de eerste plaats wordt er in Duitsland Duits gesproken, alhoewel het streekdialect aan beide kanten van de grens onderling goed overeen komt en wordt verstaan. Een tweede verschil, en dat is interessant als je op huizenjacht bent, is dat huizenprijzen in Duitsland lager liggen dan in Nederland. Dat biedt interessante perspectieven. Vrijstaande huizen mét garages en tuinen komen nadrukkelijker in beeld.

Hulp van je makelaar
Zeker als je in Duitsland op zoek gaat naar je droomhuis is het goed bij een makelaar te rade te gaan die zich specialiseert in Duitse woningen, en op de hoogte is van de Duitse regelgeving. Kijk op hollandimmocenter.com om te zien wat er in jouw situatie allemaal mogelijk is.